Over ons2019-01-28T12:11:26+02:00

Over ons

MIEDEMAbouw is een modern en veelzijdig bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in hallen en loodsen voor de agrarische en industriële sector. Met zo’n 50 man werken we vanaf een groot productieterrein en kantoor in Grijpskerk en een houthandel in Lutjegast. Zo’n 90% van alle bouwactiviteiten voeren we uit in eigen beheer.

Oorsprong in de agrarische sector

In 1951 startte Thomas Miedema een houthandel in Lutjegast. Het assortiment bestond onder andere uit ruiterhout, boerengeriefhout, ruiterstokken en aardappelkisten. In 1985 ging de handel geleidelijk over in timmer- en bouwhout. In diezelfde periode werd begonnen met het plaatsen van garages; de eerste bouwactiviteiten waren daarmee begonnen.

Met de komst van de tweede generatie in 1990 begon het bedrijf zich steeds meer te richten op de bouw. In eerste instantie ging het dan vooral om de bouw van loodsen, bewaarplaatsen en stallen voor de agrarische sector. Deze projecten waren voornamelijk opgebouwd uit staalconstructies met dak- en wandbeplating. MIEDEMAbouw begon zich dan ook steeds meer te richten op de productie van staalconstructies, die sinds 1995 plaatsvindt in productiehallen in Grijpskerk. In Lutjegast werd de houthandel voortgezet.

Uniek in onze branche

Waar de meeste aannemers gebruik maken van diensten van onderaannemers, voert MIEDEMAbouw de werkzaamheden nagenoeg geheel uit in eigen beheer. Vanaf de eerste schets tot en met de complete oplevering. Van bouwaanvraag tot en met de deursleutel. Daarmee zijn we uniek in onze branche. Deze werkwijze zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en continue kwaliteit kunnen waarborgen. Lees hier meer over onze unieke werkwijze.

Specialist in hallenbouw

MIEDEMAbouw telt inmiddels 50 medewerkers en voert een grote verscheidenheid aan bouwactiviteiten uit. Binnen de holding vallen o.a. het bouwbedrijf, de houthandel, verhuur en een transporttak. MIEDEMAbouw is lid van de Koninklijke Metaalunie.

Alle werkzaamheden vinden plaats vanuit Lutjegast en Grijpskerk. Zo’n 90% van het werk wordt in eigen beheer uitgevoerd. MIEDEMAbouw beschikt dan ook over alle benodigde kennis, vakkrachten, machines en transportmiddelen.

De agrarische markt is nog altijd een belangrijke sector voor MIEDEMAbouw. Onze bouwactiviteiten bestaan dan ook voornamelijk uit het bouwen van bewaarplaatsen, veestallen en kapschuren. Daarnaast werken we aan diverse utiliteitsbouwprojecten. Ons werkgebied is Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder. We delen onze activiteiten als volgt in:

De Riet 24
9843 AR Grijpskerk
Tel: 0594 – 249029
Email: info@miedemabouw.nl